Camping pa sando!

Nu har vi spenderat nagra dagar pa fraser island och haft superkul! Vi korde en 4WD som vi hyrde tillsammans med nio pers som vi itne traffat tidigare. Vi fick mat, karta och vagbeskrivning, sen var det bara att ta farjan over on och klara sig sjalva under tre dygn! Vi hade superfint vader alla dagar vilket var superskont me tanke pa att vi taltade! Gruppen bestod av blandade nationaliteter, mycket svenskar men ocksa ett ritkigt finskt storrokande orginal, tva tysta, skumma osterikare och en knapp hollandare! Vi korde runt till en superfin kristallklar sjo, spanade efter hajar och delfiner men sag tyvarr inga, badade i en jattefin flod och korde snabbare an snabbast langs med vattnet sa sanden yrde runt omrking oss!  Bilderna sager sig sjalva, det var hur fint som hellst dar :)

Nu har jennifer och hennes pojke akt tillbaka till sydney for att aka hem till sverige pa lordag, och jag och evelina har fortsatt till town of 1770, en mysig liten hala med lite att se men mycket att gora! Idag har vi spenderat dan pa surfingbradan, hur kul som hellst! Bade ja och Evelina stod upp :D Det kanns jattekonstigt att det bara ar vi tva kvar, vi har vart sa manga hela tiden och nu plotsligt ar det tyst och tomt! Nasta vecka motar jag upp Anna andersson, ska bli toppen! Evelina daremot eker vidare till whitsundays och seglar nagra dar vilket ja och Anna ocksa ska gora lite senare! Nu vankas det middag! Ta hand om er hemma i regnrusket och blas inte bort! Jag saknar er mer an ni kan ana!

image79

image80

image82

image83

image84

image81

Djungelliv i gammal kyrka!

image78



Mycket har hant sen sist! Vi lamnade byron for surfers paradise, Australiens nyaste stad, endast 40ar gammal! Surfers bestar av massa skyskrapor som i denna lilla stad ligger langs med en jattelang strand! Overallt finns det flashiga hotell och barer och manga roliga butiker m. klader (livsfarligt for backpackerkassan!!!) Vi var pa et roligt utestalle som hade manliga strippor, utkladda till sjoman (grrrrr), och en massa sangar mitt inne pa klubben dar man kunde lagga sig ner och vila om man fatt i sig for mycket :P  Det var coolt har, haftig inredning och grymma remixer pa de senaste aussiepartylatarna, vi dansade natten lang! Har umgicks vi mycket med lite svenskfolk som vi mott pa flera platser nu, vi reser samma vag  sa vi har lart kanna varandra ganska bra vilekt ar jattekul! Jag och Evelina akte upp i varldens hogsta lagenhetsbyggnad, Q1, och tittade pa den vackra utsikten :)

Nu befinner vi oss i noosa som ar betydligt mindre an surfers paradise, har finns bara en riktig nattklubb och tva hostel. Vi bor i en gammal kyrkbyggnad som ar omgjord till hostel och vid har ett eget hus dar vi bor tillsammans med tio andra backpackers. Vi har var egna veranda dar vi sitter pa kvallarna och dricker vin och snackar och precis bredvid huset breder regnskogen ut sig. Vi har bananplantor utanfor fonstret och langs stigen som gar fran hostelet vaxer d orkideer (jattefina!) Idag har vi vart pa stranden aven fast vi inte riktigt har solen med oss, men d ar iaf varmt anda! Har ar det inte alls lika mycket svenskar som pa d andra platserna vi vart vid sa d ar kul att fa ova lite engelska, min aussiedialekt blir bara bredare och bredare haha! Lite kuriosa om djurlivet i Noosa, det kryllar av kalkoner overallt, d gar runt pa vagarna, pa var veranda och i skogen ser man hundratals! lite kul me tanke pa att vi typ aldrig forut har sett en endaste kalkon :P Sen flyger d mycket fargglada papegojor over vara huvud ocksa :) Jag forsokte lagga upp kort har, men det tar tio minuter for en bild sa ja hinner inte m fler just nu... Vill att ni dar hemma ska vara har me mig o uppleva allting :)

Jag saknar mina nara och kara! Puss



Helyllebackpackers i Byron bay!

Nu har vi kommit till varldens skonaste lilla stalle. Det finns bara tre gator inne i stan men det ar ocksa allt vi behover. Har tacks butikerna av surfmodet och det at svart att halla penningarna pa plats! Byron ar egentligen menat att vara stallet dar man ligger pa stranden hela dagarna men vi har bara haft regn varje dag sen vi kom hit sa det kanns lite trist! Nu har vi till 100% kommit in i backpackafeelingen, vi koper bara mat  homebrand som ar det billigaste market i matvaruaffaren och nudlar, grot, pasta med tomatsas och soppa ar det som star pa inkopslistan! Vi tjanar massa pengar pa att itne ata ute och det ar faktiskt ganska mysigt att laga mat och sitta pa hostelets uteplats och ata och snacka me alla andra som bor dar :) Vi pratar valdigt mycket engelska (antligen!!) aven fast vart hostel ar proppat av svenskar och vi drickar mer an mattliga mangder goon! Pa natterna dansar vi tills fotterna varker pa cheeky monkeys, ett stalle som har fullt av stalbord dar alla star och dansar uppe pa dem :) himlans roligt! bilder kommer sa fort det gar!

Puss och karlek!

Melbourne & great ocean road!

Nu har mtit resande antligen borjat, som jag har langtat efter att se mer att detta underbara land! Separationen fran familjen kandes inte alls jobbig, det kandes bara helt ratt att aka precis nu. Sa nu befinner jag mig i st kilda, ett av melbournes allra mysigaste och finaste omraden. Vi bor ett stenkast fran stranden och forsta kvallen gick vi ner tillsammans och kikade pa nar solen gick ner i horisonten, saaaaa himla vackert! Har delar jag och jennifer rum med atta stycken andra, mest folk fran tyskland och england. I sondags morse lag jag och snusade som skonast i sangen nar nagon plotsligt vacker mig genom att banka pa dorren. Jag inser att det ar jag som ar narmast och hasar mig for att oppna, och nar dorren oppnas ser jag min alskade Kajza sta dar med ett leende pa lapparna! Ett riktigt kart aterseende blev det! Aven Evelina och jennifers pojkvan micke har hakat pa oss och det kanns superkul att vara nagra fler :) Vi lyckades aven tajma melbourne me mina nyfunna vanner  Elin och Lina sa vi ar faktiskt nio stycken har som festar och har kul!

Igar akte vi allihoppa pa en heldagsutflykt till great ocean road, en vag som slingrar sig langs kustens strander och haftiga klippor! Vi fick klappa vilda koalor, promenerade i en regnskog och tittade pa de kanda 12apostlarna, vilka vi insag var identiska med gotalands raukar och darfor inte sadar superexotiska!
image76

image77


 image75

Reseplaner

Nu var det hundratusentals ar sen jag skrev ngt har, ber sa mycket om ursakt for det! Under tiden har jag hunnit med en hel del. jag har vart pa taronga zoo med annica och evelina och tittat pa de mest exotiska djur ni kan tanka er, jag har firat julafton och atit janssons (sjalvklart inte lika god som din pappa) sill, lax och massa annat gott plus att jag gjorde hemmagjord glogg som blev succe, Therese blev i extas nar hon smakade pa den hihi... 

image74
sa har lyckliga ar vi tillsammans <3<3


For en vecka sen kom min efterlangtade jennifer antligen hit, och ikvall borjar var resa! Vi firade nyar tillsammans med Evelina och massa annat folk och detta var en helt fantastisk kvall. Vi parkerade oss framfor operahuset och hade picknick fran kl 11 pa dan och satt sen dar och drack vin och hade skoj anda fram tills tolvslaget. det var helt sanslost mycket folk overallt! Stammningen var pa topp och vi kollade pa sjukt fina fyrverkerier med den basta utsiken :) 

Ikvall aker vi till Melbourne dar vi stannar i sex dagar, sen tar vi flyget till Byron bay. Byron verkar vara en jatteskon plats dar dagarna spenderas pa surfbradan eller stekandes pa stranden, och pa kvallarna planerar vi saklart galna utgangar :D Sa vi tankte passa pa att lara oss surfa dar en vecka for att sedan bege oss till surfers paradise och uppleva dess miamicharm och sjuuuukt langa strand i nagra dagar. det var har jag var pa semester en helg men familjen for nagra manader sen... och efter det blir det en snabb storstadsvisit i Brisbane, har finns manga riktigt bra klubbar har jag hort!  nasta stopp blir Noosa som ar en liten mysig stad vid vattnet, har ar det ganska lugnt och skont och manga rika australiensare har sin sommarstuga har. Jag har hort fran mina kompisar som vart i Noosa att det ar valdigt fint och mysigt. Efter nagra dagar dar har vi tankt oss att fortsatta till hervey bay, som ar lanken fran fastlandet till frasier island, en sando som har vadligt fin natur. Dar aker man runt pa en guidad tredagarsutflykt och upptacker on tillsammans. Efter detta aventyr ar det dags for jennifer att aka hem, och jag beger min vidare mot cairns dar jag ska mota upp min van Anna och fortsatta resandet med henne. Vi har inte riktigt planrat an hur vi ska resa forutom att vi ska dyka i barriarrevet tillsammans :) Om ni ar nyfikna pa hur det ser ut pa dessa platser sa kika pa google earth :) 

Over n out! Nu maste jag forsoka fa plats med alla mina grejjer i en och samma vaska, ett omojlighetsprojekt! 


RSS 2.0