bye bye Australia

Ikvall aker vi till Thailand och vi ar supertaggade pa tt komma till solsken, god billig mat och massage :D vi har haft tva hektiska men superroliga veckor sen vi va i brisbane. Forst blev det ett aterbesok i Byron bay, och vi stotte pa diverse hasselbymanniskor och gamla bekanta som vi hade jattekul tillsammans med, vi hade hur mycket som hellst att prata om ocksa sa d var valdigt kul! Det ar sa skumt att man ar sa langt hemifran och anda dansar man in i folk man inte traffat pa flera manader. Vi fick antligen nagra dagars solsken i byron sa pa dagarna lag vi pa stranden och slappade och akte boggiebord i vagorna :) 

Nar vi kom till sydney mottes vi av sporegn och vajre sekund sen dess har det fortsatt regna, men vi ar glada anda! Vi har haft en stor shoppingdag i sydneys secondhandkvarter och fyndat som aldrig forr och jag har vist anna runt i parkerna o vid operahuset tog vi saklart massa kort ocksa :)  onsdags gick vi ut med vara goteborgsvanner som vi rest med ganska mycket har i Australien sa d var roligt! Igarkvall gick vi ut och at med mina gamla aupairbarn o d var saaa kul att traffa mina sma gullungar igen. sen har Anna ordentligt visat mig hur en organiserad backpackervaska ska se ut, min var ganska sa rorig sa ja fick mig en lektion dar! 

Nu maste ja springa o fixa massa saker innan vi aker harifran! ta hand om er darhemma!
tusen pussar!

love from Andy Warhol

image89



image90

Efter regn kommer underbrt underbart solsken

Vi lyckades komma ifran regniga trakiga airlie beach i mandags natt, och efter en 18timmars bussfard med sisadar 1timmes sovande hamnade vi i Brisbane. Dar trivdes vi verkligen jattebra! Riktigt bra shopping, bugdeten blev en aning sondersprackt och vi insag att mer an tre dagar har skulle vara absolut livsfarligt for vara sparade slantar. Det ar sa himla kul att shoppa me Anna for vi tycker om precis samma saker. Varje gang vi gar in i en affar strovar vi runt sjalva ett tag o mots nagra minuter senare med exakt samma plagg i handen hehe. Det blev mycket svartvitt och manga fina tshirtar m coola tryck! Vi gick ocksa pa en Andy Warhol utstallning som verkligen var suverant bra! De hade lanat massa tavlor fran det riktigt Andy Warhol museet sa d var en ritkigt stor utstallning ocksa. Vi tog vara egna marylin monroe kort, ni vet dom dar nar ansiktet ar en farg och bakgrunden an annan farg, ska lagga upp bilder nar vi kommer till Sydney! Vi fastnade valdigt lange i fotoautomaten och hade barnsligt kul at vara fula grimaser och marilyn poser.

Vi traffade upp en kompis en kvall som ja traffat i sydney o hade en delikat japansk middag tillsammans med efterfoljande bio. Filmen vi sag var daremot ngt av det sa,sta ja nansin sett, the mist, se INTE den! Bara massa tentakler och ackliga djur och storda manniskor. Sen kvallen efter det utgang som var ritkigt lyckad. Klubben spelade bara massa gamla godingar fran 90talet som vi dansade till hela natten! Sista dan i Brisbane avnjot vi den godaste sushin nansin, och da menar jag verkligen helt oslagbar! Jag tog en rulle me mango, sweetchiliraka och philadelfiaost, en med roktlax o avocado o en med chicken teriyaki o allihoppa var helt underbara! Vi var helt lyckliga timmarna efterat o spanade planer pa att bli exakt lika duktiga pa att gora sushi sjalva!

Nu befinner vi oss in supersoliga o mysiga byron bay! Har festar vi o traffar jattemycket kul folk! Igar stotte vi pa en kille fran Hasselby som vi inte kande igen men hade typ hundratusen gemensamma vanner med sa vi utbytte skvaller som aldrig forr, kulkulkul! ikvall konmer min alskade Kajza hit sa det ska bli toppenkul o traffa henne! sen ska vi kanske aka pa en av varldens storsta surftavlingar imorn som bara ar en timme harifran, vore sa haftigt att ha sett en tavling  o vi har ingenting alls emot sjalva iden att sitta och kolla pa valtranade surfare i bar overkropp hela dan haha...

Pa mandag blir det dags for vart sista stop i aussie, Sydney! Vi har fatt gratis boende hos min aupairfamilj sa d ar toppen!  Ska bli skont och kul att komma tillbaka dit o fa visa Anna mitt Sydney. det blir nagra fullspackade dagar dar for pa fredag aker vi till bangkok, vilket ska bli saaaaa kul!

over n out! pusskalas fran Emma

regn regn regn o sa lite mer regn

Vi kunde inte aka ut och segla igar :( alla segelbatar ar installda pga. stormvarningar. Sa himla trakigt! Det ar jattestora oversvammningar pa vagarna och staderna runt omkring oss, sa vi kommer intte harifran heller! vi har hort skumma rykten om att vissa stallen har flera meter hogt vatten och krokodiler och ormar som flyter runt pa  gatorna, men det kanns lite val otrovardigt. Istallet har vi vart ute och traffat roligt folk och dansat pa kvallarna, forsoker gora de basta av situationen. Vi ska forsoka komma ut pa en dagstur imorn iaf! puss o kram!

mina nya husdjur!!!

image85
Har har vi var pyton :)

image86
 och varan kara van krokodilen

image87
fjarilar som det kryllar av har, saaaa vackra!

image88
och sist men inte minst, koalan, han tog ett rajalt klostag i mitt brost nar han satte sig i famnen haha!



Great barrier reef and djungelsafari!

Heeej alla glada!
Nu har jag mott upp med Anna Andersson, o vi har redan spenderat fem underbara dagar i cairns. Vi akte ut pa en djungeltur en dag som var jattehaftig, vi sag stora spindlar, som Anna holl pa att ga in i ett antal ganger haha! Och aven en orm o massa sota vilda skoldpaddor kunde vi ticka av fran listan! sen badade vi ett ett vattenfall och i en fors som hade kristallklart vatten, superfint!  Vi akte ocksa till en park som hette paronella park, dar finns nagot som kallas de spanska slotten. De va en spansk rik affarsman som akte dit och under elva ar byggde ett slott och en blomstrande park till sin fru, varldens karlekshitsoria! Det var superfint med massa gamla ruiner fran slotten tackta av regnskog o massa sota fontaner overallt!

VI har ocksa hunnit med en dag ute pa barriarrevet. Det var valdigt valdigt vackert! Precis som att komma ner till nemos varld fast d var annu vackrare. Ja gjorde tva introdyk, o det var mycket enklare an va ja trodde d skulle vara, vill bara dyka mer! Vi sag fiskar i alla regnbagens farger o anna lyckades tom spotta flera skoldpaddor! Pa kvallarna badade vi i Cairns ritkigt frascha och snygga allmanna pool, skont att svalka sig for de var hur varmt som hellst. Vi intog ocksa en smaskig maltid pa en italiensk restaurang, lyxade till d  lite :) Jag maste erkanna att jag ar ganska trott pa nudlar, pasta, tonfisk och majs nu nar ja atit det nonstop i en manad! Langtar till den billiga thaimaten!

Nu har vi akt vidare till magnetic island, o vi bor precis pa stranden med palmerna och vattnet direkt utanfor dorren! Tyvarr sporegnar det sen igar sa det ar inte lika fint som vi trodde d skulle vara! sa istallet for att sola och bada ligger vi o laser Stig Larsson, det ar inte helt fel det heller! Har stannar vi tills onsdag, da blir det Airlie beach tva dar och sen ut pa whitsundays och segla :D

Lots of love!

RSS 2.0